Även om jordgubbar är vår största passion, började vårt intresse för odling för många år sedan när vi inte hade mer än ett fönster och en liten balkong att tillgå. Genom att sätta tomater och chili i krukor fick vi  uppleva glädjen i att skörda något som vi själva odlat.

Vi vill att alla, oavsett förutsättningar, ska få möjlighet att uppleva detta. Därför har vi startat projektet ”Alla kan odla!” som syftar till att ge andra en enkel ingång till odling genom att odla  tomat och chili i krukor. 

I projektet ligger fokus på att hitta, odla och sprida kunskap om odlingsvärda tomat- och chilisorter som passar för ett kärvt klimat. Vi satsar framför allt på sorter som är goda, högproduktiva, lätta att odla samt tar liten plats. Vi prioriterar sorter som kan odlas i kruka och inte är beroende av växthus, men självklart vill vi också hitta en och annan ovanlig sort med spännande egenskaper. 

 Vi hoppas att detta projekt kommer att inspirera fler att börja odla och därmed få uppleva glädjen och tillfredsställelsen i att få skörda något som man själv har odlat.