Blue Belle — en utmärkt King Edward ersättare

Den potatis som vi fått mest efterfrågan på är King Edward. I Jämtland älskar man sin potatis och King Edward, med en handfull andra sorter som “mandelperan”, “rögullöga” och “vitgullöga”, är näst intill en folktradition. För er som inte känner till King Edward är den en mjölig potatis som passar perfekt till potatis gratäng, Janssons, soppa och som bakad potatis. Och just denna sort har vi EJ.

När vi skulle köpa in potatis med tanken att sälja till kunder beställde vi faktiskt King Edward, men kort därefter ställde vi in vår beställning. När vi pratade med en potatis expert i södra Sverige blev vi STARKT avrådda från att välja just den sorten. De själva har över 60 potatis sorter i sitt sortiment, men INTE King Edward. Anledning som vi fick förklarat var att de är en “sjukdomsmagnet”.  Även om vi tidigare har odlat dem privat utan problem, förstår ni säkert att King Edward fick utebli.

Vi lyckades inte hitta någon ersättare till King Edvard på så kort varsel förra året, men nu i år har vi hittat en lösning som vi tror starkt på–Blue Belle.  Det är en mjölig potatis som har en ljusgul skal med lila fläckar och mellan-gult kött som oftast beskrivs som en utmärkt King Edward ersättare. Dessutom satsar vi ännu en gång på den superpopulära Asterix. Det är en all-round potatis som passar till det mesta. Det kommer också att finnas en eller annan Orla i år också. Vår förhoppning är att den ska vara klar redan tidigare på säsongen i år.