Vad har ni för öppettider på självplocket och hur får jag reda på det?  Vi erbjuder både drop-in tider och möjligheten att reservera självplock. Du kan droppa in när som helst under dessa tider och plocka jordgubbar i mån av tillgång.

Tillgången av bär styr vilka dagar vi har öppet eller kan boka självplock och detta innebär att plock-tider kan dyka upp med kort varsel! Kolla in på hemsidan ofta under plockningssäsongen. Vi meddelar även via Facebook när nya tider tillkommer.

Hur bokar jag självplock? Gå till https://www.supersaas.se/schedule/pegarnpanthers/Peg%C3%A5rn_&_Panthers och fyll i bokningsformuläret.

Får barn plocka? Ja. Du ansvarar som vuxen för de barn som du har med dig i jordgubbslandet.

Varför erbjuder ni självplock med bokning? Eftersom vi är en liten anläggning och tillgången på jordgubbar kan vissa dagar vara begränsad. När du bokar så reserverar vi rader utifrån den mängd du önskar plocka. Om du reser långt eller vill plocka mycket rekommenderar vi att boka en tid.

Varför måste jag uppge i bokningsformuläret hur mycket jag ska plocka? Vi ber att du ska uppskatta hur mycket du kommer att plocka för att kunna göra en bedömning av hur många platser vi ska lysa ut. Detta är naturligtvis inte bindande.

Om jag bokar en plats, kan jag ta med en vän? Ja. Det viktigaste för oss är hur många kilo jordgubbar att ni uppskattar att ni kommer att plocka. Den information uppger man i bokningsformuläret.

Är jordgubbarna ekologiska? Våra jordgubbar är giftfria utan kemiska bekämpningsmedel. Vi använder ekologiskt gödsel, avstår från plastlist i landet och arbetar med småskaliga metoder i våra odling som täckodling och handkraft. Läs mer om våra jordgubbar HÄR.

Hur mycket kostar det? Jordgubbar på självplock kostar 97 kr/kg. 1 kg jordgubbar ger ca 2 liter bär. Betalning sker kontant eller via Swish på plats. Vi tar ej kort. När bären vägs görs ett avdrag för kärlen man plockar i.

Hur långt tid tar det att plocka? Säsongssnittet för hur långt tid det tar att fylla en 10 L hink är ca 30-40 min.

Vad plockar jag i? Det beror på hur mycket du vill plocka och vad du ska använda bären till. En 10 L plasthink plockar man full utan svårigheter och det är en lagom mängd att jobba med i köket. En fullplockad 10 L hink väger ca 6 kg. Ska du styck-frysa eller göra tårta av bären rekommenderas låga och breda kärl för att jordgubbarna i botten inte ska bli klämda. Kom ihåg att ta med egen hink.

Kan jag köpa färdigplockade bär? Ja. Vi meddelar via hemsidan och facebook när det finns.

Corona Jordgubbsfälten är stora, endast himlen är vårt tak och det finns gott om plats för många. På grund av Corona situationen utgår vi från att alla tvättar händerna med tvål och vatten samt använder handsprit innan besöket. Handsprit finns tillgängligt vid behov. Vi hoppas att alla besökare är kloka och håller avstånd både till andra kunder och till vår personal.

Hur hittar jag dit? Pegår’n & Panthers hittar du i Bleckåsen efter väg 666 mellan Alsen och Mörsil. 

  • Pegår’n, Bleckåsen 350: Sväng upp vid skylten “Övre Bleckåsen”. Följ vägen ca (500m). Sväng höger in på gården. (Vitt hus vid vägen).
  • Panthers, Bleckåsen 956: Panthers ligger längs väg 666 på ovansidan av vägen. Från “Kluk-korsningen” mot Mörsil är det 4:e gården på höger sida. Från skylten “övre Bleckåsen” mot Alsen är det första gården på vänster sida. Husnummer finns vid landsvägen på en skylt. där svänger du in mot gården.

Hur kommer jag i kontakt med er? Du kan antingen skicka ett mail till info@pegarnpanthers.se eller ringa på tele 073-091 63 12