Kurser/Föreläsningar

Introduktion till odling i Zon 7/breddgrad 63

I denna kurs får du tips och tricks för att lyckas odla grönsaker och bär i zon 7/breddgrad 63. Vi kommer att lägga extra fokus på ”trotjänare” som är lätta att lyckas med i vårt klimat (så länge de får lite kärlek). I kursavgiften ingår ett paket “trotjänare”, som du kan plantera ut direkt i din egen trädgård. Kursen riktar sig till nybörjare. Begränsat antal platser.

Odla med Naturens Kretslopp 

Lär dig att odla med Naturens eget kretslopp! I kursen lär man sig bl.a om ”nyttiga” ogräs, täckodling, gödsling samt hur man planterar ”pollinerings-positivt”. Denna kurs riktar sig både till nybörjare och de som vill få inspiration till sin egen trädgård. Begränsat antal platser.

Afternoon Tea

Afternoon Tea handlar om godsaker, att skämma bort sig själv, umgås med vänner utan stress i en harmonisk och tilltalande miljö. Hos Pegår’n & Panthers är Afternoon Tea även ett sätt att lära sig mer om ett ämne och träffa andra som har liknade intressen — framförallt mat, förädling och odling.

Under sommaren-hösten 2022 har vi på Pegår’n & Panthers dukat upp Afternoon Tea under olika tema vid flera tillfälle. En meny med små rätter kopplade till dagens tema serveras samtidigt som vi ha gett inspiration, odlingstips och recept under temat.

Om du vill att vi ska hälsa på dig och dina vänner och bjuda på en fin fikastund med matinspiration och odlingstips kan du kontakta oss på info@pegarnpanthers.se Nedan kan ni läsa om tidigare menyn vi har haft. Kostnaden enligt överenskommelse.

Jordgubbsdrömmar

Lär dig allt om jordgubbar! Sorter och smakar, hur man kan använda de i maten, och odlingstips.

Meny

Syltkakor med rabarber-jordgubbs marmelad

Scones och osttallrik med två sorters jordgubbssylt

Färska jordgubbar med vispgrädde och musli-”crunch

Våfflor med jordgubbssirap och vispgrädde

Amerikansk cheesecake med sockrade jordgubbar

Jordgubbssoppa med jordgubbsmynta

Jordgubbs-ingefära shot

————————————————–

Skördefesten : Sweet & Savory

Under 2 timmar får du smaka på menyn “Sweet and Savory”, där vi dukar upp med olika rätter samt pratar om olika sätt som vi har tagit vara på våran skörd. Vi ger er inspiration, tips och recept som ni kan använda när ni ska ta vara på er egen skörd.

Meny

Sweet

Syltkakor med rabarber-jordgubbs marmelad

Scones med tre sorters sylt

Lingonbiskvi 

Våfflor med jordgubbssirap och vispgrädde

Savory

Svampsoppa med grönsaksbuljong

Skördesallad med jordgubbspesto dressing

Tomatmarmelad, 3 sorters pesto och Chiliolja serverat med hembakad bröd

Tunnbrödssnittar med gravad lax och inlagt lök

Grönkålschips

 Menyn serveras med en kanna te eller presskaffe samt jordgubbssaft och/eller älgörtssaft.Redigera